Herdenking genocide op Arameeërs 2024

Op zaterdag 15 juni 2024 organiseerde Comité 1915 een herdenking van de genocide op Arameeërs die plaatsvond in 1915. Het programma bevatte onder andere toespraken van politici, historici, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en andere prominenten. Aan de jaarlijkse herdenking van de genocide nemen ook Turkse Nederlanders, Armeniërs en Grieken deel. De herdenking vond plaats in het Volkspark te Enschede. Voorafgaand aan de herdenking werd in de nabijgelegen Sint. Jacobkerk gebeden ter ere van de slachtoffers van de genocide.

Het programma bevatte onder andere de volgende onderdelen: 

  • Toespraak van Isa Kahraman, Tweede Kamerlid 
  • Toespraak van Caroline van der Plas, Tweede Kamerlid 
  • Toespraak van  Don Ceder, Tweede Kamerlid 
  • Toespraak van Sander Smit, Europarlementariër
  • Toespraak van Ronny Naftaniel, voormalig directeur CIDI 
  • Toespraak van columniste Ebru Umar
  • Toespraak van Nicolai Romashuk, namens de Armeense organisatie 
    De dagvoorzitters waren Anne Turan en Sofia Mutlu-Numansen.