Herdenking genocide op Arameeërs 2022

Op woensdag 15 juni 2022 organiseerden Aramese organisaties een herdenking van de genocide op Arameeërs die plaatsvond in 1915. De herdenking vond plaats in het volkspark in Enschede. Voorafgaand aan de formele herdenking werd er in de Syrisch-orthodoxe St. Jacobkerk gebeden ter ere van de slachtoffers van de genocide. Het gebed werd geleid door aartspriester Paulus Akman, aartspriester Hanna Basut, pastoor Ilyas Basmacı, pastoor Zakai Dag, pastoor Yuhanes Bar Saliba en pastoor Mashtots Baghdasaryan. Vervolgens liep de stoet naar het volkspark onder begeleiding van de scouts van de Sint-Petrus-en-Pauluskerk. Met speciale dank aan Pascal Photography & Design. Het programma was verder als volgt:

  • Opening door Maya Haddu en Stephanie Altundag
  • Toespraak van Johan Kurt, voorzitter van de Aramese Federatie
  • Toespraak van opperrabbijn Binyomin Jacobs
  • Toespraak van Don Ceder, Tweede Kamerlid
  • Muzikaal intermezzo door Turkan Budak
  • Toespraak van Faruk Koklu namens de Samenwerkende Turkse Democratische Organisaties (SDO)
  • Toespraak van Tayfun Balcin, historicus
  • Toespraak van Sofia Numansen, PhD kandidate
  • Muzikaal intermezzo door het koor van de St.Jacobkerk
  • Afsluiting