Première van de film The Promise

Op donderdagavond 15 juni 2017 organiseerden Aramese organisaties samen met het cultureel comité van de Armeens Apostolische Kerk Almelo een bijzondere première van de film The Promise. In een uitverkochte zaal van Kinepolis Enschede werd de inleiding van de première gehouden door onderzoeksjournalist Sinan Can, voorzitter van de Aramese Federatie Johnny Shabo en de aartsbisschop van de Armeens-Apostolische Kerk in Nederland en Frankrijk Vahan Hovhanessian. 360 voornamelijk Armeense- en Aramese Tukkers kwamen af op deze première. The Promise speelt zich af tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse rijk. Tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse rijk werd er genocide gepleegd op Armeniërs, Arameeërs en andere christelijke minderheden. Tijdens deze genocide die een historisch dieptepunt vormt werden zo’n 2 miljoen onschuldige mensen vermoord.